Greenpeace voert actie op tijdelijk TK-gebouw, want stikstof sloopt natuur

Greenpeace voert actie op tijdelijk TK-gebouw, want stikstof sloopt natuur 

14 september 2021 - 10:21

"Het geduld is op", aldus de milieu-activisten van Greenpeace. De politiek moet vandaag - NU - wat doen om de natuurschade die wordt veroorzaakt door stikstof tegen te gaan.

En dus klommen de actievoerders met ladders op het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer om een groot spandoek met de tekst 'Bla bla bla, stikstofcrisisis... Politiek: pak NU de natuurcrisis aan' voor de glazen pui te hangen. 'Te veel stikstof is natuur weg', staat op een ander spandoek. Ook staan er koepeltentjes op het dak. "Om te laten zien dat we zo lang blijven als mogelijk", zegt een woordvoerder van Greenpeace.

Dus beste boeren, pak de trekker maar alvast en zet koers naar het Malieveld, want het kabinet - welk kabinet? - gaat nu natuurlijk alle zeilen bijzetten om alle extra stikstofuitstoot tot nul te reduceren (Schouten baalt naar eigen zeggen nog steeds van de uitgelekte stikstofplannen en de landsadvocaat adviseert alvast om de vergunningen te verscheuren van boeren die teveel uitstoten).

Greenpeace zal hoe dan ook niet opgeven en wil de staat desnoods dwingen via de rechter. In mei zette Greenpeace al een eerste stap in een juridische procedure tegen de overheid. In een zogeheten sommatie eiste de organisatie onder meer dat de stikstofuitstoot uiterlijk in 2025 moet zijn gehalveerd. Van de stikstofgevoelige natuurgebieden moet in dat jaar 74 procent voldoende zijn beschermd, vindt de milieuorganisatie. In de stikstofwet die vorig jaar werd aangenomen, staat dat dit percentage pas tien jaar later hoeft te worden bereikt, in 2035. En dat kan niet!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml