Greenpeace kaapt hoofdkantoor Nuon
Binnenland

Greenpeace kaapt hoofdkantoor Nuon.

Zo'n 25 milieugekkies van milieuorganisatie Greenpeace hebben vanmorgen ingebroken in het hoofdkantoor van energieleverancier Nuon. Ook hebben ze een banner gevingerverfd, die de buitenkant van het pand bij station Bijlmer Arena siert. De booswichten zijn het niet namelijk niet eens met de Hemwegcentrale.

Volgens de gutmenschen, die voornemens zijn de hele dag in het pand te bivakkeren, neemt Nuon de activisten niet serieus. Dus wat doe je dan? Juist ja, je stormt 'gewoon' naar binnen. De groenhakbars, inclusief campagneleider Faiza Oulahsen (recidivist in illegaal axievoeren, niets geleerd), zijn met de tijd mee gegaan en zenden vanuit de vergaderruimte in het pand live uit via Facebook.


Het is overigens niet zo dat Nuon de kolencentrale niet wil sluiten. Kost alleen wél 55 miljoen euro. De crowdfundingsactie die door Greenpeace is gestart heeft tot op heden (naast 5 miljoen euro van de gemeente Amsterdam en energiebedrijf Vandebron)  het schamele bedrag van 110.000 euro opgeleverd, oh en 42.000 handtekeningen. Volgens Greenpeace moet Nuon het verlies dan maar zelf compenseren, want de klimaatschade is nu eenmaal groter.

Alle artikelen geladen. Overzicht →