Greenpeace sleept staat voor het hekje om stikstof

Greenpeace sleept staat voor het hekje om stikstof 

12 juli 2023 - 09:41

De beroepsdemonstranten van Greenpeace zijn er klaar mee en slepen de Nederlandse Staat voor de rechter. Ze vinden dat de aanpak van de stikstofuitstoot in kwetsbare natuurgebieden veel en veel en veel te langzaam gaat. En ja, nu het kabinet demissionair is zal dat alleen maar langer duren. Tijd die Moeder Natuur nu echt niet meer heeft.

Ze verwijten Rutte en co. dat er tot nu toe nauwelijks stikstof is gereduceerd, het landbouwakkoord een fiasco is geworden en uit recente natuurdoelanalyses blijkt dat het eigenlijk nog veel slechter gaat met de bloemetjes en de bijtjes dan een jaar geleden.

De maatregelen die het kabinet tot nu toe heeft genomen hebben een verwaarloosbaar effect gehad. Zo'n 5-7 mol reductie per hectare per jaar tegen gemiddeld 370 mol teveel aan stikstofneerslag. Met andere woorden: de huidige reductie van stikstof is een druppel op een spreekwoordelijke gloeiende plaat.

Hoe moeten we dit dan oplossen? Als het aan Greenpeace ligt worden vergunningen van piekbelasters, die veel stikstof uitstoten, per direct ingetrokken. Gewoon *poef* in één keer. Zoek het maar uit! Ook moet er volgens de organisatie een maximum gesteld worden aan het aantal te houden dieren per hectare - dat hardwerkende boeren dan in armoede gestort worden is dan maar zo - en zouden bedrijven die veel uitstoten in kwetsbare natuurgebieden moeten worden opgekocht. De belastingbetaler betaalt wel!

Het is ook allemaal zo makkelijk, nietwaar? 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml