Greenpeace woest om benoeming Van Nieuwenhuizen tot voorzitter VEN

Greenpeace woest om benoeming Van Nieuwenhuizen tot voorzitter VEN 

31 augustus 2021 - 12:30

Bij Greenpeace zijn ze niet zo enthousiast over het feit dat Cora van Nieuwenhuizen haar job als minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft neergelegd voor een baan als voorzitter bij de Vereniging Energie Nederland. Aangezien de beste mevrouw als minister al  "de klimaatcrisis nooit serieus nam", en nu vast ook niet.

De brancheorganisatie VEN streeft naar eigen zeggen "naar een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening.  Wij streven naar een reductie van 50% CO2-uitstoot in 2030 en een 100% CO2-neutrale energievoorziening in 2050. Wij zijn een van de trekkers van het Klimaatakkoord." Maar wie vertegenwoordigen zij dan zoal allemaal? Nou, wat dacht u van ultra-groene organisaties als Shell, Gazprom en BP?

Allemaal leuk en aardig dus, maar dan is de benoeming van Van Nieuwenhuizen vanuit het milieuperspectief niet echt een stap vooruit: "Cora van Nieuwenhuizen heeft als minister van Infrastructuur en Waterstaat flinke steken laten vallen door geen streep te zetten door Lelystad Airport en het willen doordrukken van de snelwegverbreding bij Amelisweerd. Ze werd niet voor niets geprezen door de asfaltindustrie", zegt Faiza Oulahsen, hoofd Klimaat en Energie van Greenpeace.

"Nederland had de afgelopen jaren stappen kunnen zetten op gebied van duurzaam vervoer. Meer elektrisch rijden, meer treinen en minder vliegen. Maar VVD’er Van Nieuwenhuizen nam de klimaatcrisis nooit serieus en gelooft nog steeds dat de CO2-uitstoot van grote vervuilers als KLM en Schiphol de komende jaren kan groeien."

Milieudefensie (nog zo'n groene organisatie) had overigens geen mening.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml