Grensrechter-'doodschopper' wil NL niet uit 

27 juli 2018 - 10:59

Ibrahim C: 22 jaar, een strafblad waar onder meer diefstal, bezit van softdrugs en medeplichtigheid aan het doodschoppen van de in 2012 vermoorde grensrechter Richard Nieuwenhuizen op staat. Geboren en getogen in Nederland maar een Nederlands paspoort? Hmm nee, bezit alleen de Marokkaanse. De IND wil Ibrahim naar Marokko sturen, maar Ibrahim zelf blijft liever in Nederland.

Dat zit zo: Ibrahim, die na de dood van Nieuwenhuizen in zijn eentje verklaarde wie er volgens hem verantwoordelijk voor waren (hij had zelf natuurlijk niets gedaan), was net uit de gevangenis toen hij zijn moesje wederom teleurstelde. Dat terwijl hij zich na zijn vrijlating nog zó had voorgenomen dit zijn verwekster niet meer aan te doen.

IND: Ok, doei

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) bracht hem twee jaar geleden vervelend nieuws. Omdat de jonge misdadiger alleen de Marokkaanse nationaliteit bezit, kreeg hij te horen dat hij kon fluiten naar een verlenging van zijn verblijfsvergunning. Daar bovenop vaardigde de IND nog eens een inreisverbod voor liefst tien jaar uit.

Ibrahim blijkt helaas een echte recidivist. Zelfs nadat hij te horen kreeg dat hij niet meer gewenst is in ons land, kon hij het niet laten zich op het foute pad te begeven. Dit keer hielp hij niet mee iemand dood te schoppen, maar ging hij op rooftocht. 

'Ibrahim C. verdient nog meer kansen'

Marjon Peeters, advocaat van C., vindt dat haar cliënt nooit de juiste hulp heeft gekregen van Nederland en vindt daarom dat hij een extra kans verdient. Er werden vandaag, tijdens het bezwaar tegen de uitzetting, bij de bestuursrechter nog meer argumenten aangedragen die eraan moeten bijdragen C. in Nederland te houden.

A)moeilijke jeugd, b)Ibrahim komt altijd zijn afspraken na, c)Ibrahim heeft nooit goede hulp gehad, d)Ibrahim geeft aan zijn leven nu écht gebeterd te hebben, e)Ibrahim is naar eigen zeggen een meeloper, die meeloopt zonder dat hij zelf weet dat hij meeloopt, f)Ibrahim heeft het er "heel er moeilijk mee", g)Moeder van Ibrahim, die het blijkbaar prima vond dat haar zoon slechts een Marokkaans paspoort bezit, vindt die Marokkaanse nationaliteit toch niet zo heel fijn nu blijkt dat die uitstekend van pas komt bij het uitzetten, h)Psychiater denkt dat uitzetting weleens zou kunnen leiden tot zelfmoord.

Zo, dat zijn toch acht redenen die de rechter er over zes weken, wanneer de definitieve uitspraak volgt, van moet overtuigen dat we hier te maken hebben met iemand die het allemaal echt niet zo bedoelde. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie