Grensrechter kopt door Sturm Graz-fan gegooid flesje water
Buitenland

Grensrechter kopt door Sturm Graz-fan gegooid flesje water.

Dit gebeurde ook gisteren in de derde voorronde van de Europa League en willen wij jullie toch niet onthouden. Bij de wedstrijd tussen Sturm Graz en AEK Larnaca is een van de grensrechters gewond geraakt dankzij een 'supporter' van de Oostenrijkse club. 

De assistent langs de lijn kreeg een kwartier voor tijd een flesje water dat vanuit het publiek werd gegooid vol op zijn hoofd. Hevig bloedend zakte hij op de grond. De dader is opgepakt. Hij kan een flinke rekening van 'zijn' club verwachten. De eventueel door de UEFA opgelegde boetes zullen op hem worden verhaald.

De wedstrijd lag ruim een half uur stil vanwege het incident, maar werd uiteindelijk toch uitgespeeld. Nog tijdens de onderbreking kwam Sturm Graz al met een verklaring op de website. "Dit gedrag van een van onze fans valt niet te accepteren. Het schaadt het aanzien van het voetbal en van onze club. Fair Play staat bij ons bovenaan. Het spijt ons dat we vandaag vele voetbalfans teleurgesteld hebben", schrijft de Oostenrijkse club.

Alle artikelen geladen. Overzicht →