Grieken laten Nederlandse vakantiegangers stikken op Rhodos

Grieken laten Nederlandse vakantiegangers stikken op Rhodos 

24 juli 2023 - 14:42

Het zal je maar gebeuren. Ben je net lekker op vakantie op Rhodos, even lekker weg, weg van alle Nederlandse problemen, weg van Kaag, breken er bosbranden uit. Kut! Het minste waar je dan op zou moeten kunnen rekenen, zou moeten zijn dat de Grieken de problemen daadkrachtig oplossen. Maar daar blijkt totaal geen sprake van. Ze doen helemaal niks.

Ten eerste, wat is er aan de hand? Nou, het volgende. Rhodos is een Grieks eiland, prachtig gelegen in een azuurblauwe zee en dus een perfecte vakantiebestemming. Voor de Nederlandse toeristen hebben de Grieken daarom prachtige resorts gebouwd waar je de hele dag kan bakken, drinken, eten, zwemmen en slapen. Heerlijk. Top gedaan door de Grieken en daar hebben we dan ook geen kritiek op. Niks aan de hand, zou je denken.

Maar niets is minder waar. Het is volgens de honderden Nederlanders een enorme kat in de zak nu Rhodos ineens te maken heeft met bosbranden! Door een hittegolf gaat het ene na het andere Rhodosneze bos in vlammen op. Net nu die Nederlandse vakantiegangers willen bijkomen van het harde bestaan in eigen land!

Kan je het je voorstellen? Zit je lekker op je hotelkamer, wordt er ineens op de deur geklopt. Dat je snel het hotel uit moet. En die Grieken pleuren je dus gewoon op straat. 'Ga naar rechts en ren naar het volgende dorp', kreeg Christian Schaap te horen, die bij NU.nl verbolgen reageert op het feit dat Grieken zo met hun vakantie omgaan. 'We zijn naar een school in Rhodos-stad gebracht. Die school had niks: geen water, geen eten, dus mensen werden boos.'

Of Valerie Rab uit Oosterwolde dan. Die maakte iets soortgelijks mee. Ook zij werd middenin de nacht geëvacueerd en kwam óók in een schoolgebouw terecht. "Daar was, op rotte appels na, niets te eten of drinken." Ze is allesbehalve blij met de behandeling van de Grieken tijdens hun vakantie. Gisteravond is ze boos naar huis gevlogen.

En Senna Prins uit regio Haarlem. Lekker op vakantie met een vriendin. Er was brand, ze zagen blusvliegtuigen water uit de zee halen, maar greep het Griekse hotelpersoneel in? Deden ze iets? Kregen ze een gratis drankje? Pakten ze een brandblusser? Kregen ze nog een laatste avondmaal? Niks daarvan. Ze werden uit hun hotel gestuurd, de branden kwamen te dichtbij. Ze moesten weg. "We hebben toen een uur of vier langs de weg gezeten, voordat we om 5.00 uur vanochtend naar een ander resort werden gebracht."

Het roept de vraag op of die Grieken dan totaal geen respect voor de Nederlandse vakantiegangers hebben. Dat er honderden euro's zijn betaald, dat het leven in Nederland anno 2023 ook niet makkelijk is, dat vakantie vakantiedagen kost, het zegt ze blijkbaar niks. Bussen staan niet klaar, er wordt geen water geleverd, buiten is geen airco, als gasten worden overgebracht naar een ander resort, zijn er geen kamers beschikbaar. Ga zo maar door.

Zo ging het ook bij Robert-Jan Geurts en zijn vriendin Anja van Eijden uit Apeldoorn. Hardwerkende Nederlanders. Ze moesten in het hotel waar ze werden ondergebracht buiten overnachten, naast het zwembad. En toen de reguliere gasten 's ochtends wilden gaan zwemmen, werden ze verplaatst naar de voorkant van het hotel, uit het zicht. Robert-Jan: "Je voelt je net een asielzoeker. Dit is echt heel confronterend."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml