'Grieks voetbal = corruptiebeerput' 

08 november 2017 - 16:06

'Keen keld, wel honger'. Griekenland en keld, is keen koede kombinatie. Het land is als een crackjunk die wat biljetten bij je komt lenen. Wanneer je het terugkrijgt? Volgende week. Echt waar!

Dat geld krijg je natuurlijk nooit meer terug.

Van de Grieken zullen we waarschijnlijk ook nooit meer een eurocent terugzien. Meer lenen behoort wel tot de opties trouwens.

Het Griekse voetbal staat bijna op instorten. Doordrenkt van matchfixing waar zowel oud-voorzitters, huidig bestuursleden, spelers en scheidsrechter een dubieus rolletje schijnen te hebben (gespeeld) in het manipuleren van voetbalwedstrijden.

Justitie is een grootschalig offensief begonnen en heeft niet minder dan 28 personen aangeklaagd. Juristen verwachten maandenlange rechtszaken die eindigen met celstraffen tot maximaal tien jaar.

Het is niet de eerste keer dat het Zuid-Europese land in verband wordt gebracht met het regelen van voetbaluitslagen. In 2015 werden 85! personen aangeklaagd.

Morgen spelen de Grieken de eerste playoff-wedstrijd in het tweeluik met Kroatiƫ, in de hoop een plekje op het WK in Rusland af te dwingen. Misschien staat de uitslag al vast.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie