Grimmige sfeer bij Green Peace-demo: ‘Gratis crematie’

Grimmige sfeer bij Green Peace-demo: ‘Gratis crematie’ 

26 juni 2023 - 11:39

Het was, hoe kan het ook anders, weer tijd voor een demonstratie. En deze keer bij Tata Steel. De Greenpeace-activisten hebben met honderden demonstranten een mooie Greenpeace-camping gemaakt in een beschermd natuurgebied zodat ze lekker op tijd konden beginnen. Aan de noodverordening hadden ze duidelijk schijt want ze drongen lekker illegaal het terrein van de staalgigant binnen.

Maar waarom zijn de klimaatgekkies zo boos op Tata Steel? “Ik heb kanker. Ik weet wat er uit de pijpen komt, en dat gaat al jaren. Ik word niet meer beter zeggen de dokters”. Ze hoopt met haar acties te voorkomen dat er in de toekomst meer mensen slachtoffer worden. Daarom hebben ze een plannetje bedacht: “We gaan naar die klote, criminele, vervuilende Tata Steelfabriek wandelen”. En dat mag natuurlijk niet zomaar. Sommige demonstranten zijn zelfs bereid hun leven te geven voor de actie: “Ik ga lekker daar op die band zitten. Dan heb ik een gratis crematie”.

Waar de sfeer op de camping nog lekker gemoedelijk en bijna gezellig is, slaat de sfeer totaal om wanneer de illegale praktijken beginnen. Met een slijptol breken ze het slot op het hek open en dringen naar binnen: “Ik heb niet gezien hoe we naar binnen zijn gegaan maar we zijn wel binnengekomen. De sleutel?” Het wordt zelfs zo grimmig dat er niet meer gefilmd mag worden, ze proberen zelfs de plopkap te jatten: “Opzouten jij”. Toch gek want je zou denken dat ze aandacht willen voor hun actie. Maar daar zijn ze dan natuurlijk wel selectief in.

Eenmaal binnen snappen de slaven van Tata Steel de demonstranten wel: “De kanker, dat moeten we niet hebben”. Maarja wij willen met z’n allen (ja ook de demonstranten) wel stalen auto’s, om bijvoorbeeld naar demonstraties te rijden. Of andere mooie spulletjes gemaakt van staal zoals een tent om te kamperen. Zo makkelijk is het dus niet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml