Gristenen: Verbied Halloween-feest, want verheerlijkt de dood
Raar

Gristenen: Verbied Halloween-feest, want verheerlijkt de dood.

Nog een (weliswaar geen Nederlandse) traditie die kapot moet! Ditmaal is het een christelijke actiegroepering die zich stoort aan het feit dat er in Zoetermeer een Halloween-feestje wordt georganiseerd.

Via een petitie roept het clubje streng gelovigen het college van burgemeester en wethouders op het feest dat 'dood en verderf verheerlijkt' te bannen.

"Jezus is uw Heer, volg Zijn pad en u zult eeuwig voortleven Ik zet mijn vraagtekens erbij waarom een vredige stad als Zoetermeer de ruimte geeft voor het verheerlijken van dood en verderf. Het is al erg genoeg dat dagelijks mensen sterven door oorlog, andersdenkenden in sommige landen worden onthoofd, mensen levend in brand worden gestoken en bloedige terreuraanslagen worden gepleegd. Genoeg ellende waarvan je hoopt dat het Zoetermeer niet zal treffen", aldus een woordvoerder tegen het lokale radiostation van de stad.

Bovendien dient u wel rekening te houden met het feit dat vampieren, heksen en geesten nou eenmaal een negatieve rol in de geschiedenis hebben gespeeld. Organisator DN Leisure is trouwens wat meer down to earth: "Het festijn heeft niets met het geloof te maken. Het is gewoon een leuk feest dat is overgewaaid uit Amerika", zo probeert het tegen het Reformatorisch Dagblad een en ander uit te leggen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →