'Groeiend aantal ouders kan niet dokken voor schoolspullen kind'

'Groeiend aantal ouders kan niet dokken voor schoolspullen kind' 

12 oktober 2022 - 11:39

Met dank aan de fantastische inflatiecrisis waar we inzitten, veroorzaakt door [vul zelf maar in]. De vraag van ouders naar financiële hulp voor laptops en andere schoolkosten groeit snel. Te snel. Stichting Leergeld Nederland, die armlastige ouders sinds 1996 helpt bij de aanschaf van schoolspullen, fietsen en laptops voor hun kinderen, kan de aanvragen nauwelijks bijbenen.

Onder de hulpvragers treft de stichting een nieuwe groep aan: werkende ouders. Het gaat om gezinnen uit de lagere middenklasse die net te veel verdienen om in aanmerking te komen voor gemeentelijke regelingen, zegt Gaby van den Biggelaar, directeur van de stichting. "Als je inzoomt op hun situatie, zie je dat ze vanwege hoge energiekosten of schulden nog maar heel weinig besteedbaar inkomen hebben", zegt hij tegen De Volkskrant.

Naar verwachting ondersteunt de stichting dit jaar in totaal 160.000 kinderen, 25 procent meer dan in 2021. De Tweede Kamer trok zich al het lot aan van kinderen die door toenemende armoede zonder ontbijt naar school worden gestuurd, en besloot in een motie dat 100 miljoen euro beschikbaar moet komen voor gratis schoollunches. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml