GroenLinks: Begrip voor krakerstuig, voorkom leegstand
Binnenland

GroenLinks: Begrip voor krakerstuig, voorkom leegstand.

Dus dit is de reden waarom krakers niet of nauwelijks worden aangepakt in Amsterdam. Ondanks dat kraken bij wet verboden is, kunnen jongeren die kraken op begrip rekenen van de grootste partij in de stad: GroenLinks.

Voor de mensen die daar met hun pet niet bijkunnen, legt GroenLinks-raadslid Dorrit de Jong het voor de camera's van AT5 nog maar eens uit.

"We hebben deze week cijfers gekregen waarin we zien dat het kraken enorm is afgenomen, dat het heel weinig nog voorkomt. Wat we wel heel veel zien gebeuren is woningonttrekking, in de vorm van leegstand en in de vorm van illegale vakantieverhuur. Ik zou zeggen: richt al je energie daarop", aldus De Jong.

Bovendien zijn jongeren zielig, want er is voor hen geen woning te krijgen in onze hoofdstad, en dat is blijkbaar de schuld van woningeigenaren, VVD-raadslid Hala Naoum Néhmé verbaast zich over deze gedachtegang. "Moet je je problemen die jezelf als politiek niet weet op te lossen, namelijk te weinig jongerenhuisvesting, afschuiven op de woningeigenaren?"

Alle artikelen geladen. Overzicht →