'GroenLinks fopt Amsterdamse kiezer' 

20 maart 2018 - 07:31

Dit soort dingen wisten we stiekem eigenlijk al van GroenLinks. De partij heeft altijd een grote mond over het milieu en dat daar iets aan gedaan moet worden, maar praktische oplossingen leveren ho maar.

Zo ook in Amsterdam, want als er één stad in Nederland is waar Moeder Natuur plaats heeft moeten maken voor de allesverwoestende mens, dan is het onze hoofdstad wel. In een poging de stad wat leefbaarder te maken moeten de auto besturende inwoners en bezoekers weggepest worden. GroenLinks wil daarom onder andere 10.000 parkeerplekken in de binnenstad opheffen. 

Hoe denkt GroenLinks dat te doen? Heel simpel, met een eenmalige investering van ongeveer tien miljoen euro. Alleen de structurele inkomstenverliezen bij de gemeente door het missen van parkeerinkomsten blijken niet of onvoldoende te zijn doorberekend.

'Zo houd je kiezers voor de gek'

In een poging u te waarschuwen, of misschien ook zijn eigen partij een duwtje in de rug te geven door de concurrent belachelijk te maken, wijst wethouder Udo Kock (Financiën, D66) u in De Telegraaf op de 'gaten in de GL-begroting: "Ik schat dat als de binnenstad nagenoeg parkeervrij wordt gemaakt, dit de gemeente jaarlijks ruim veertig miljoen euro kost."

Volgens hem gaan Amsterdammers het voelen als GroenLinks aan de macht komt. "Ik snap dat GroenLinks de binnenstad autovrij wil maken, maar vertel dan wel eerlijk aan de kiezer dat je dit een mega-bedrag gaat kosten. Zo houd je kiezers voor de gek!"

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie