GroenLinks: Geef titeltje aan mbo'er
Binnenland

GroenLinks: Geef titeltje aan mbo'er.

GroenLinks maakt zich sterk voor de mbo'ers onder ons. Nu ze vanaf 2020 bij zichzelf het labeltje 'student' mogen opplakken, vindt de partij ook dat afgestudeerde werklui en secretaressen een titel zouden moeten krijgen.

Want door ze een titel te geven krijgen mbo'ers veel meer erkenning en dat is super belangrijk: "Onze vakstudenten zijn de beste van de wereld en zonder hen draait de samenleving niet. Toch is er geen symbool van erkenning voor hun vakmanschap (...) Een titel is symbolisch, maar symbolen zijn ook belangrijk", betoogt Kamerlid Özdil in dagblad Trouw.

Özdil denkt aan titels als 'Skilled' (Sk.), 'Craftsman' (Crf.) en 'Expert' (Exp.), die de afgestudeerde mbo'er achter zijn of haar naam zou kunnen zetten. Dat ze in het Engels zijn, heeft te maken met de internationalisering in het mbo.

Minster: wat een sympathiek idee!

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) is enthousiast en vindt het naar eigen zeggen een zeer sympathiek idee van GroenLinks. Maar voordat zoiets ingevoerd gaat worden, wil ze van de mbo-leerlingen weten wat die er zelf van vinden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →