GroenLinks HAAT ballonnen, D66 plastic bekers
Binnenland

GroenLinks HAAT ballonnen, D66 plastic bekers.

Alle ideeën uit een GroenLinks-bolletje zijn meestal waanzin. Dat is op zich niet erg, zolang het bij een idee blijft. 'Nazaten' van Penthouse Pechtold strooien overigens ook lukraak met wetsvoorstellen, ook daar wordt vaak serieus naar gekeken.

Nu, in Den Helder heeft GroenLinks er een uiterst nuttig idee doorheen laten drukken. Het oplaten van ballonnen moest en zou aangepakt worden. Die stomme kudtburger met hun lelijke kudtballonnen beseft niet wat voor catastrofale natuurramp een ballon + touwtje  oplevert. Al met al gaat het toch om een miljoen exemplaren per jaar, waarvan er 72.000 op de stranden belanden.

Mooi denkt u, werkverschaffing voor Mo de taakstraffer en Jeffrey de reinigingsdienstmedewerker met getatoeëerde nek die een hekel had om naar school te gaan. Helaas, zo luidt de algemene gedachtegang in deze niet.

Ballonnen nuken flora en fauna

Fractievoorzitter Marije Boessenkool legt graag het een en ander uit omtrent deze aanslag op moeder natuur:  "Restanten van ballonnen, maar ook de touwtjes, zijn vaak onderdeel van zwerf- en drijfvuil. Deze restanten van ballonnen worden opgegeten door vissen, vogels en andere dieren met alle gevolgen van dien." Okee, Marije. Nooit bij nagedacht verder.

D66 maakt jacht op plastic bekers

Afijn, extreemlinks D66 is voor de verandering ook ergens tegen. De democraten tonen zich uiterst tevreden met het nieuwe ballonnenverbod en zien kans daarop in te haken door dan ook maar korte metten te laten maken met een andere vorm van natuurgeweld: de gevreesde plastic beker.

Een verbod is echter niet genoeg voor de partij, die erop hamert dat plastic bekers zelfs in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) opgenomen zouden moeten worden. Dat betekent een boete voor een overtreder.

VVD is het niet eens met dat verzoek. "Als we dit allemaal in de APV moeten opnemen, wordt het wel een hele lange lijst."

Alle artikelen geladen. Overzicht →