GroenLinks-jongeren bestrijden milieuvervuiling met dode bomen 

30 augustus 2016 - 10:08

De kindertjes van DWARS, jongerenafdeling van GroenLinks, willen aandacht van minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, voor het feit dat er wekelijks 189 mensen vroegtijdig sterven aan "de belabberde luchtkwaliteit in Nederland".

De toekomstige Femke Halsema's leek het een goed idee om die aandacht te vragen door mevrouw de minister 189 brieven te schrijven. Én uit te printen. Dat terwijl er bij GroenLinks regelmatig een boompje opgezet wordt over bomenkap.

Volgens DWARS-opperhoofd Lyle Muns speelt de overheid poker met onze gezondheid, zegt de voorzitter op de website van de jongerenafdeling van de groene vingers. "Terwijl Schultz van Haegen haar hoofd in het zand stopt sterven er elk jaar duizenden Nederlanders. Echte actie om de luchtkwaliteit te verbeteren is levensnoodzakelijk".

Ook de brief lezen?

Omdat er inmiddels één dag verstreken is deze week, hebben de DWARS'ers alvast 27 brieven de deur uitgedaan. Wilt u de brief ook lezen? Maar bent u zich wel bewust van het milieu? Dan kunt u hem gewoon hier lezen.

In mei klaagde Milieudefensie de Nederlandse overheid al aan wegens het structureel overschrijden van Europese normen. DWARS vindt dat de regering meer moet doen om het luchtvervuilingsprobleem aan te pakken. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.