GroenLinks tortelduifjes weggebonjourd, logen wéér
Binnenland

GroenLinks tortelduifjes weggebonjourd, logen wéér.

Zo, komt de GroenLinkse aap uiteindelijk alsnog uit de mouw. Volksvertegenwoordigers Marjolein Meijer en Rik Grashoff, van wie u best mag verwachten dat zij open en eerlijk zijn, blijken wederom leugens te hebben verspreid. Zelfs in een poging de waarheid te spreken ging het fout.

Vorige week donderdag meldden beiden aan de partij dat ze sinds ongeveer een jaar (april 2017) de lakens met elkaar deelden. Gistermiddag ontdekte het partijbestuur dat dát niet helemaal juist is en ontdekte signalen van een verhouding die al veel langer gaande was.

Grashoff en Meijer deden ditmaal geen poging de feiten te verdraaien en gaven toe "niet de volledige waarheid op tafel te hebben gelegd." Dat niemand de twee nog serieus kan nemen lijken ze gelukkig zelf ook te beseffen: ze stappen op.

"Heel vervelend nieuws. Wel is het zo dat, in een hecht team dat knokt voor gezamenlijke idealen, je blind op elkaar moet kunnen vertrouwen en zeker moet weten dat iemand de waarheid spreekt.", aldus GroenLinks-baasje Yasser Klaver. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →