GroenLinks wil geen WK-schermen in 010, want Qatar en mensenrechten

GroenLinks wil geen WK-schermen in 010, want Qatar en mensenrechten 

13 oktober 2022 - 11:30

Hoera! Nog ruim een maand en 'onze jongens' van het Nederlands elftal mogen weer schitteren op een prachtig WK in het nog prachtigere Qatar! En dat betekent voor u lekker bier zuipen en discussiëren met de buurvrouw over wie rechtsbuiten moet staan. En: lekker met z'n allen de wedstrijden op een groot scherm kijken.

Maar niet in Rotterdam. De fractie van GroenLinks wil dat de gemeente in de Havenstad het op grote schermen vertonen van wedstrijden op het WK voetbal in Qatar gaat verbieden. Dat zou moeten vanwege de mensenrechtensituatie in het land, die volgens de partij "moreel en ethisch verwerpelijk is".

Zoals u weet zijn er volgens mensenrechtenorganisaties als Human Rights Watch en Amnesty International minstens 6500 arbeidsmigranten omgekomen bij de bouw van de verschillende stadions die tijdens het WK in het """voetbalgekke oliestaatje"""gebruikt worden. Daarnaast wordt tijdens het evenement een dikke middelvinger opgestoken naar Moeder Aarde omdat er onnodig veel energie wordt verspild. De stadions in het warme land worden tijdens de wedstrijden gekoeld met airconditioning.

In Parijs en andere steden in Frankrijk is het uitzenden van de wedstrijden al aan banden gelegd. GroenLinks heeft in een brief aan het stadsbestuur gevraagd of Rotterdam een soortgelijke maatregel overweegt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml