GroenLinks wil van Amsterdam links bolwerk maken
Binnenland

GroenLinks wil van Amsterdam links bolwerk maken.

Op zich is het natuurlijk ook niet zo vreemd, GroenLinks bleek de grote winnaar van Amsterdam en dus licht een links blok in het gemeentebestuur voor de hand. Leider Rutger Groot Wassink heeft zijn collega's van D66, PvdA en SP dan ook uitgenodigd om in gesprek te gaan.

Maar daar wrikt de schoen toch een beetje. Want zowel D66, als de PvdA en SP hebben flink verloren (de laatste twee zijn zelfs gehalveerd) bij de verkiezingen in de hoofdstad. Pure minachtig naar de kiezer eigenlijk als u het ons vraagt. Maar wat boeit dat, GroenLinks mag regeren en daar moeten al dit soort 'principes' voor wijken.

Samenwerking met de Partij voor de Dieren (van één naar drie zetels) had bijvoorbeeld ook gekund zou u denken, bovendien hebben de partijen dezelfde idealen op het gebied van duurzaamheid en klimaat.

Kan wel wezen, maar volgens GroenLinks komen niet alle standpunten overeen: "Daarmee wordt het formuleren van een brede en gedeelde visie op de stad lastiger", aldus Groot Willink in een brief die hij aan de partijen stuurde waarmee hij wel wil regeren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →