Groenlinkser wil EU-voorzitter worden 

17 september 2018 - 13:49

Bas Eickhout, al sinds 2009 lid van het Europees Parlement en de delegatieleider van GroenLinks aldaar, stelt zich officieel kandidaat om huidig voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker op te volgen.

"De traditionele politieke partijen die de afgelopen jaren de leiding hadden in Europa, laten het liefst alles bij het oude. Dat betekent dat ze met Europese regelgeving vooral goed zorgen voor grote multinationals, terwijl gewone Europeanen zich afvragen wat Europa eigenlijk voor hen doet. Het is hoog tijd dat Europa gaat veranderen. Ik wil die status-quo doorbreken", aldus de 41-jarige Eickhout die de volledige steun geniet van partijleider Jesse Klaver.

De Europese Groene Partij (EGP) zal op korte termijn bekend maken wie zich beschikbaar stelt voor de twee posities van topkandidaat voor de Europese verkiezingen De afgevaardigden van Groene partijen uit heel Europa kiezen op hun EGP-congres in november in Berlijn de twee topkandidaten die namens de Europese Groenen de Europese campagne zullen aanvoeren. Ook andere Europese politieke partijen zullen hun topkandidaten aanwijzen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie