Groep jongeren slaat man halfdood
Binnenland

Groep jongeren slaat man halfdood.

Tsjonge jonge jonge. Wij willen u zo ontzettend graag van positief nieuws bedienen, het zit er alleen helaas niet in. De liefde en wederzijdse tolerantie is mijlenver te zoeken. Eergisteren liep het in Breda compleet uit de hand. Een 25-jarige man werd door een groep van 8-12 donkergetinte jongens dusdanig mishandeld, dat hij momenteel nog altijd in het ziekenhuis resideert.

Nou, PowNed. Waarom vermelden jullie de huidskleur er nu weer bij? Dit neigt naar opruiing, alsof blanke mensen zich nooit schuldig maken aan dergelijk gedrag. Ik voel me beledigd en trek voor straf mijn slachtoffertrui aan.

Hmm, natuurlijk heeft dit soort wantoestanden niet alleen betrekking op mensen met een kleurtje. In dit bericht is dat wel het geval, dus melden we dat gewoon. Hier heeft u nog een slachtofferjas voor over uw trui. Het is koud vandaag.

De man liep samen met zijn broertje en twee vrienden vanaf de Grote Markt richting de Karnemelkstraat. Op de Nieuwstraat ter hoogte van winkelcentrum De Barones en de Eindstraat (wij zijn totaal niet bekend met Breda, dus overgenomen van Omroep Brabant) kruist het viertal het bonte gezelschap donkergetinte Nederlanders.

Na een woordenwisseling 'ontfermde' de groepering zich over het slachtoffer. Hij werd halfdood geschopt en geslagen. Een ritje in de ambulance naar het ziekenhuis heeft vermoedelijk zijn leven gered. Dat hebben de daders overigens niet afgewacht, die gingen er als een haas vandoor.

De politie onderzoekt de zaak en hoopt dat getuigen zich bij hen melden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →