Groep mishandelt homo in Groningen
Binnenland

Groep mishandelt homo in Groningen.

In Groningen is afgelopen nacht een homoseksuele man in elkaar gerost door liefst zes aanvallers. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden om de seksuele geaardheid van het slachtoffer. 

Zijn naam is Richard van der Heide, schrijft RTV Noord. De 26-jarige hield onder andere een hersenschudding over aan de laffe geweldsactie.

Van der Heide was in een kroeg in de Peperstraat lastiggevallen door een andere man, die hem "een vieze homo" had genoemd. Het homofobe sujet ging daarna over tot duwen, waarna vijf van z'n gabbers hem kwamen assisteren. Het slachtoffer liep klappen en trappen op en werd ook nog beroofd van zijn gsm. Hij was korte tijd buiten bewustzijn als gevolg van de kloppartij en moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

'Politie kon niks doen'

Van der Heide is niet bepaald lovend over het politieoptreden die avond. "Ik vertelde een agent wat er was gebeurd en wees hem de daders aan. Die stonden nog voor het café. Maar de agent zei dat hij niets kon doen."

Mama is boos

Van der Heide zou dit jaar al drie keer problemen hebben gehad omdat hij homo is. Zijn moeder Petra geeft daarom nu op Facebook te kennen dat ze klaar is met zulke agressie. "Mijn hart breekt vanwege dit zinloze geweld omdat mijn zoon anders geaard is."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →