Groepje Zaandamse lichtgetintiërs molesteert erop los
Binnenland

Groepje Zaandamse lichtgetintiërs molesteert erop los.

Ah. Zaandam. Waar het doorgaans een oase van rust is. Waar er helemaal nooit hangjongeren mensen zonder aanleiding van hun fiets aftrappen, waar er nooit op politieauto's gedanst wordt, waar er nooit met glaswerk vanaf het balkon naar verslaggevers wordt gegooid, waar er geen gemeenteraadsleden bedreigd worden. 

Nee, eigenlijk is Zaandam een hele leuke woonplaats. Sterker, er is weleens materiaal opgedoken waarin een 45-kilo wegende jongen met gouden tand zichzelf aanprijst als beschermer van de buurt

Dat beschermen is gisteren niet goed gelukt, een 17-jarige Zaandammer is namelijk op de Gedempte Gracht zwaar mishandeld door een samengeklonterd kanslozengroepje. Het slachtoffer werd een gebroken kaak geslagen, daarbij werden ook enkele tanden uit zijn mond gemept.

Na de heldendaad zette de 'gang' het op een rennen richting winkelcentrum De Rozenhof. Ondanks het feit dat zijn gebit in gruzelementen lag, kon het slachtoffer nog wel een signalement geven van één van de daders. Het gaat om een vijftienjarige jongen met een slank postuur, rond de 1.75 meter lang en stomtoevallig gezegend met een lichtgetinte huidskleur.

Alle artikelen geladen. Overzicht →