Terug
Groningen krijgt ruim 1,5 miljard euro voor versterking en toekomstperspectief

Groningen krijgt ruim 1,5 miljard euro voor versterking en toekomstperspectief 

09 november 2020 - 11:00

Groningse bestuurders en het Rijk hebben een akkoord van 1,5 miljard euro bereikt voor het getroffen bevingsgebied. Het geld gaat voor het grootste deel naar versterking van de huizen, een ander deel is bestemd voor het toekomstperspectief van de provincie. Dat meldt RTV Noord. De Hofbar volgt dit onderwerp al langer.

Voor gedupeerden is het belangrijkste dat toezeggingen die al gedaan zijn worden uitgevoerd, tenzij de huiseigenaar dat niet wil. De keus om tegen de meest recente inzichten een herbeoordeling van de schade uit te laten voeren, is er ook.

Maar met zo’n herbeoordeling bestaat de kans dat een huis niet of nauwelijks versterkt hoeft te worden. Het Rijk gaat er namelijk van uit dat de provincie een stuk veiliger wordt wanneer de gaswinning stopt. En dat huizen daardoor ook niet extra verstevigd hoeven te worden.

In De Hofbar van 4 februari vertelt Sirina Scheppens hoe zij jarenlang haar huis niet kan verbouwen. In juni werd bekend dat het vergoeden van de schade weer op losse schroeven kwam te staan. Tegelijkertijd wilde minister Wiebes de zoutwinning in de provincie uitbreiden. De Hofbar maakte er een uitzending over.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers