Groningers ruiken bevingsgeld, nu ook voor emo-schade

Groningers ruiken bevingsgeld, nu ook voor emo-schade 

11 december 2018 - 14:11

Ruim 5.000 Groningers eisen via de rechter een vergoeding van de NAM. De getraumatiseerdiërs claimen emotioneel helemaal wappie te zijn geworden door het leed dat gaswinning heet en de daaruit voortvloeiende aardbevingen.

"Dat gaat van mensen die angsten hebben tot en met mensen die niet meer thuis durven te slapen en bij de psychiater lopen'', licht advocaat Pieter Huitema toe.

De advocaat vraagt de rechtbank in Assen daarom een vergoedingssysteem goed te keuren waarin het leed in verschillende categorieën wordt onderverdeeld. Het voordeel is dat met een lekker bedrag op zak de angsten als sneeuw voor de zon verdwijnen, dat scheelt aanzienlijk.

Dezelfde rechtbank bepaalde in maart 2017 al dat de NAM aansprakelijk is voor de immateriële schade van 120 inwoners van het gaswinningsgebied waar aardbevingen voorkomen. De NAM ging in beroep. Op een uitspraak van het gerechtshof wil de raadsman niet wachten. "Dan zijn we zo anderhalf jaar verder."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie