Groningse studentenvereniging publiceert bangalijst
Raar

Groningse studentenvereniging publiceert bangalijst.

De Groningse studentenvereniging Vindicat is in opspraak gekomen vanwege de publicatie van een 'bangalijst', waarop de gegevens van 23 'seksueel gewillige' studentes te vinden zijn.

Op elke pagina staat een foto van een studente, met daarboven haar naam, telefoonnummer, de naam van haar woning en een aantal sterren. "Hoe meer sterren, hoe 'beter' in bed", schrijft RTV Noord. Ook is een aanvinkvakje onderaan de foto toegevoegd.

De Groningse blog Sikkom plaatste foto's van de lijst. "Sommige studentes gooien gelijk de hoorn erop zodra duidelijk wordt waarover we bellen. Een enkeling barst in tranen uit", meldt Sikkom.

Het bestuur van Vindicat neemt afstand van de publicatie. "Dit kan niet door de beugel", aldus een bestuurslid. "We hebben sterke vermoedens dat dit door één of meerdere leden van onze vereniging in elkaar is gezet. Als dat daadwerkelijk zo is, nemen we passende maatregelen."

De vereniging houdt contact met slachtoffers. "De meesten hebben hun mobiel uit gezet, omdat ze nu telkens worden lastiggevallen door vreemden. Wij verzoeken iedereen de meiden met rust te laten."

Alle artikelen geladen. Overzicht →