Grote brand De Peel, gemeente stelt noodverordening in

Grote brand De Peel, gemeente stelt noodverordening in 

31 augustus 2022 - 14:28

De Peel in Limburg staat in brand. De gemeente Horst aan de Maas heeft vanmiddag zelfs een noodverordening afgekondigd voor het gebied waar de hulpdiensten met man en macht proberen de grote natuurbrand te bestrijden.

In die noodverordening staat staat dat het gebied verboden toegang is voor iedereen die er niks te zoeken heeft. Het is er te gevaarlijk, en nieuwsgierigen en andere rampentoeristen lopen hulpverleners voor de voeten. Ook ging er een NL Alert uit aan de Brabantse kant om te waarschuwen voor de rook die richting Asten trekt. Mensen wordt gevraagd ramen en deuren gesloten te houden, en weg te blijven uit het gebied.

Een gespecialiseerd grondteam van de brandweer in Overijssel steekt op dit moment tegenbranden aan om het vuur tot staan te brengen. Op andere plekken zijn Staatsbosbeheer en de brandweer ook bezig met het maken van stoplijnen door stroken grond en weilanden zodanig nat te maken, dat het vuur er stopt. De brandhaard heeft zich inmiddels verspreid over een oppervlakte van 20 hectare, liet de brandweer weten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml