Grote brand en explosiegevaar in Bladel
Binnenland

Grote brand en explosiegevaar in Bladel.

Bij waxfabrikant Koster Keunen in Bladel is gisteravond een zeer grote brand uitgebroken. Er is explosiegevaar en omwonenden zijn geëvacueerd, maar er zijn geen gewonden gevallen. Het industrieterrein De Sleutel is volledig afgesloten.

De brand ontstond rond half elf, door nog onbekende oorzaak en zorgt voor meterslange vlammen en grote rookwolken. Door de hevigheid van de brand is het voor omwonenden niet veilig om in hun huis te blijven, meldt Omroep Brabant. 

De brandweer laat het bedrijf gecontroleerd uitbranden. Blussen is geen optie meer, laat de politie Eindhoven weten. Maar de politie meldde vanochtend dat uit metingen is gebleken dat er geen asbest is vrijgekomen. Toch raadt de politie aan om ramen en deuren dicht te houden vanwege de rook.

Ook zijn een aantal straten in de directe omgeving afgesloten omdat de brand ervoor heeft gezorgd dat ze bedekt zijn met een dikke laag was. Het hete vloeibare spul, vergelijkbaar met kaarsvet, is met liters tegelijk de straat op gestroomd en de riolen in. Het spul is niet gevaarlijk, heeft onderzoek van het RIVM uitgewezen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →