Grote drugsactie bij Helmond: 7 personen in kraag gevat
Binnenland

Grote drugsactie bij Helmond: 7 personen in kraag gevat.

Goed werk van de Sterke Arm der Wet: de politie houdt vandaag een actie tegen drugs en witwassen in Helmond, daarbij zijn zeven verdachten aangehouden. In de loop van de ochtend werd de actie uitgebreid naar het bosgebied rond de stad.

De politie krijgt daarbij hulp van zo'n dertig militairen, die met speurhonden en metaaldetectoren zoeken naar geld en verdovende middelen die in het bos zouden zijn verstopt. Het bosperceel in de buurt van het Sjef de Kimpepad bij Helmond is afgezet.

In de vroege ochtend waren er al invallen in woningen in het centrum van Helmond. Het doorzoeken van de woningen en de zoekactie in de bossen gaat vermoedelijk nog vele uren duren, aldus de politie Oost-Brabant.

De afgelopen maanden zijn in Helmond meerdere verdachte drugsdealers op straat aangehouden. Zo werden in juli drie mannen van 38, 59 en 60 jaar opgepakt op verdenking van witwassen van crimineel geld en drugshandel. De invallen van maandag maken volgens de politie deel uit van strafrechtelijke onderzoeken naar de handel in drugs.

Alle artikelen geladen. Overzicht →