Grote WK-taboe: zitten er ook lesbiënnes in het Marokkaanse team?

Grote WK-taboe: zitten er ook lesbiënnes in het Marokkaanse team? 

26 juli 2023 - 15:20

De journalistieke vrijheid wordt steeds verder ingeperkt. Nu is het zelfs al zo erg, dat je blijkbaar sorry moet zeggen als je een vraag stelt die de geïnterviewde niet zint. Tijdens het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen stelde een BBC-journalist vanuit maatschappelijk oogpunt de enige relevante vraag die je een speelster van het Marokkaanse team kunt stellen. En dat mag blijkbaar niet.

Wat was er allemaal aan de hand? De journalist in kwestie vroeg of er homoseksuele speelsters in het team zaten en zo ja, hoe het leven voor hen in Marokko is. In het Afrikaanse paradijs zijn dergelijke relaties namelijk verboden.

Even voor wat extra duiding: de teams die onze Oranje Leeuwinnen succes bezorgden lopen over van de lesbiënnes. Van Vivianne Miedema tot Shanice van de Sanden, van Merel van Dongen tot Daniëlle van de Donk, van Sherida Spitse tot Stefanie van der Gragt en Kerstin Casparij. En dan hebben we het nog niet eens over al die speelsters die hun ‘partner’ verborgen houden.

Oh ja, Lieke Martens doet het met Benjamin van Leer, maar misschien is dat ook wel gewoon een vrouw (je weet het niet). Punt is, zo gek was die vraag van die BBC-reporter dus echt niet. Maar sport en politiek moeten natuurlijk gescheiden blijven, behalve als de voetballers zelf een of ander week statement willen maken. Dus koos de omroep eieren voor zijn geld door zich te verontschuldigen en genoegen te nemen met domme analyses van wedstrijden die pijn doen aan de ogen.

Misschien kunnen ze na het toernooi lekker met zijn allen in Nieuw-Zeeland blijven, een van de twee gastlanden van het evenement. Geen land heeft verhoudingsgewijs zo veel homoseksuelen in het parlement, voelt het daar aan de andere kant van de wereld toch een beetje als thuiskomen. Mogen we dat zeggen? Ja, dat mogen we zeggen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml