'GVB = racisme' 

16 januari 2018 - 13:27

Ophef in Nederland. Strak wijzende vingertjes naar de Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB, dat door een moeder van een Marokkaans-Nederlands meisje wordt beschuldigd van racisme en/of discriminatie.

Twee maanden geleden zou haar veertienjarige dochter door een buschauffeur zijn geweigerd op lijn 38, slechts op basis van haar Marokkaanse uiterlijk. De man zou hebben verklaard 'liever niet dat soort mensen in zijn bus te hebben'.

Een medepassagier zou zich vervolgens met de situatie hebben bemoeid, waarna het meisje alsnog toelaten zou zijn in de bus. Moeder Aicha was bij het horen van het verhaal furieus en diende een klacht in bij de GVB. Ook werd er aangifte gedaan bij de politie.

Zowel de klacht als de aangifte hebben tot op heden nergens toe geleid. Dat komt simpelweg omdat de GVB na intern onderzoek heeft geconcludeerd dat er niemand schijnt te zijn die de beschuldiging kan bevestigen. Ook de beschrijving van de buschauffeur die de moeder heeft doorgegeven blijkt niet te kloppen.

De politie heeft het er maar druk mee. De bezige bijtjes doen al twee hele maanden onderzoek, maar zijn al twee maanden geen steek vooruit gekomen. Ook vanwege het feit dat elke vorm van bewijs ontbreekt.

Ondanks dat de beschuldiging dus totaal niet hardgemaakt kan worden, laat moeder Aicha het er niet bij zitten. Die stomme GVB moet kapot, er moet meer aandacht komen voor racisme en discriminatie en dus is de vrouw naar De Telegraaf gestapt met hetzelfde verhaal.

De verwachting? Buiten politiek correcte praatjes van de GVB dat iedere betalende reiziger welkom is, helemaal niets.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie