Haagse beverraten krijgen seksverbod
Binnenland

Haagse beverraten krijgen seksverbod.

De beverratten uit Avonturia hebben een voortplantingsverbod gekregen omdat de diertjes vanaf 1 augustus op de Europese zwarte lijst staan voor schadelijke uitheemse dieren. 

Het beverrattenavontuur begon zo'n 12 jaar geleden in de Haagse dierenspeciaalzaak Vogelkelder, schrijft Omroep West. Billy was de eerste beverrat in de winkel. "Hij was een beetje onze mascotte. Maar hij is een jaar of vier geleden overleden, helaas. Maar we hebben er nu nog een stuk of zes. En die zijn hartstikke leuk", aldus een winkelmedewerker. 

De Vogelkelder is er niet van overtuigd dat de maatregel effectief zal zijn tegen de mogelijke beverratenplaag. "Dit kan best nog weleens averechts gaan werken. Mensen voelen zich altijd aangetrokken tot dingen die verboden zijn, toch? Gelukkig hebben we een paar weken geleden nog net een jonkie gekregen." 

Toffe dieren

Het zijn ook toffe beestjes volgens de dierenspeciaalzaak. "Ze zijn ontzettend tam. Je kan ze gewoon aaien. Sterker nog, we hebben vaste klanten die elke week langskomen om even te kijken hoe het met ze gaat. Dan is het toch doodzonde dat we ze niet meer mogen houden?" 

Alle artikelen geladen. Overzicht →