'Haagse steektieners al eerder betrokken bij steekpartijen'

'Haagse steektieners al eerder betrokken bij steekpartijen' 

31 januari 2023 - 09:52

Steekpartijen, een schietpartij, een gewelddadige beroving en ruzies tussen drillrapgroepen. In de gezinnen van de drie tieners die vastzitten voor de dood van de Haagse snackbareigenaar Wei Chen in Houtwijk, was al veel meer aan de hand. Ze hadden zo'n moeilijke jeugd waardoor Twee van de drie zijn betrokken geweest bij andere steekpartijen.

Het gaat om twee gezinnen waar de tieners vandaan komen. Het 17-jarige meisje dat uit het ene gezin is opgepakt, mocht afgelopen jaar al voor het hekje verschijnen omdat ze haar oudere broer in zijn been zou hebben gestoken.

Heel normaal, tegenwoordig. Deze oudere broer zit trouwens ook vast. Hij schoot in mei vorig jaar bij een school in Zoetermeer een 17-jarige Delftenaar met een shotgun in zijn gezicht. Tegen hem werd vorige week twintig maanden cel en jeugd-tbs geëist.

Wat een gezelligheid. Je vraagt je af wat er in de opvoeding allemaal fout is gegaan. De moeder van het andere gezin zegt daarover tegen het AD dat ze om hulp heeft gesmeekt voor haar kinderen van 15 en 17 jaar, maar dat die hulp niet op tijd kwam. Het ligt dus niet aan haar...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml