Upd: Slachtoffer: 'Noemt u Haagse steker verward? Wtf'

Upd: Slachtoffer: 'Noemt u Haagse steker verward? Wtf' 

14 april 2021 - 14:11

Malek F. mag dan toen hij op Bevrijdingsdag 2018 drie mensen neerstak 'Allahu Akbar' geroepen hebben, toch is er volgens zijn psychiater geen aanwijzing dat hij is geradicaliseerd.

Hij handelde "vanuit een paranoïde psychose, veroorzaakt door een ernstige psychiatrische stoornis, namelijk schizofrenie", zo zei de psychiater vandaag tijdens de behandeling van het hoger beroep. Hierdoor zag hij "duivelsaanbidders die hem van zijn geloof willen afbrengen. Dat riep heel veel angst op". Op die bewuste 5 mei drie jaar geleden had hij "religieuze wanen" waardoor hij dacht dat hij handelde namens "de duivel in de vorm van een kraai".

Tja, eerlijk is eerlijk, dan bent u ook behoorlijk van het padje af. Volgens de psychiater zou het daarom verstandig zijn om de steker niet te laten wegkwijnen in een cel, zoals het Openbaar Ministerie graag ziet, maar om hem tbs met dwangverpleging op te leggen.

Update 14.11 uur:

Ook de slachtoffers die Malek F. gemaakt heeft kwamen vandaag op de zitting aan het woord. Zij vinden het onbegrijpelijk dat meneer de psychiater de steekpartij probeert af te schuiven op een psychose. Eén van hen zei daarover het volgende: "Hij was alert en absoluut niet verward. Ik ben diep geschokt dat iemand zo beschermd wordt door het rechtssysteem. Waar is mijn recht? Deze man heeft de aanslag voorbereid, hij liep rustig van slachtoffer naar slachtoffer."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.