Haagse vrouwen geïntimideerd op straat: De Mos wil pikpraat-app

Haagse vrouwen geïntimideerd op straat: De Mos wil pikpraat-app 

12 april 2021 - 16:22

Een app waarmee vrouwen kunnen aangeven waar precies in de stad ze worden lastiggevallen. Richard de Mos (Hart voor Den Haag) wil nou eindelijk eens actie in Den Haag met het aanpakken van straatintimidatie en stelt voor om zo'n app - de zogenaamde pikpraat-app - in te voeren. 

Bijna de helft van de Hagenaars heeft wel eens te maken gehad met straatintimidatie, blijkt uit onderzoek. Daarom was er gisteren ook een demonstratie tegen vrouwengeweld op het Malieveld in de Hofstad. Mannen moeten tenslotte anno 2021 maar eens leren om normaal te doen tegen de vrouw.

Voor De Mos ligt een oplossing met het invoeren van de pikpraat-app voor de hand: "Vrouwen kunnen een melding doen waar ze worden lastiggevallen. Dan kunnen we daar ook actief op handhaven. We kunnen agenten in burger inzetten. We kunnen de daders - zeker bij aanranding - beboeten en ertegen optreden."

Helaas gaat strafrechterlijk vervolgen bij lichtere vergrijpen nog niet altijd aangezien de rechter het 'nasissen' op straat vreemd genoeg heeft aangemerkt als vrijheid van meningsuiting. De Mos: "De burgemeester moet zorgen dat het sisverbod alsnog landelijk wordt ingevoerd, samen met de burgemeesters van de andere grote steden. Dan kunnen we eindelijk eens mannen die geen respect hebben voor vrouwen aanpakken."

Of de app er ook echt gaat komen is nog onduidelijk. Voorlopig ligt het Haagse College van Burgemeester en Wethouders nog dwars.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Meest bekeken
image/svg+xml
Laatste nieuws
image/svg+xml