Haagse wijk kapot geterroriseerd door ratten

Haagse wijk kapot geterroriseerd door ratten 

17 augustus 2023 - 13:35

Bewoners van de Haagse wijk Moerwijk hebben het niet makkelijk. Hun huizen worden al jaren overspoeld door massa's en massa's ratten. En de gemeente? Die doet natuurlijk niks.

Het woonplezier verdwijnt voor de bewoners als sneeuw voor de zon, zeggen ze tegen Omroep West. En het zijn niet maar een paar ratten hè? Het gaat om "om en nabij duizend, vijftienhonderd, misschien wel tweeduizend" van die wandelende ziekteverwekkers. En de beestjes terroriseren de boel kapot: ze zitten in huizen, ze wonen in het plantsoen, ze zitten boven het plafond, dan vieren ze weer feest op de woonboot, ze knagen de bedrading van motoren kapot, ze zorgen voor stank en ze slopen alles.

Oftewel, om gek van te worden. Komt allemaal omdat de buurt zijn huisvuil op en naast de bovengrondse containers pleurt. Dat vinden die knagende viervoeters wel fijn uiteraard. Als het aan de bewoners ligt, worden de bovengrondse containers dan ook vervangen door ondergrondse exemplaren en het liefst niet naast het plantsoen. Deze oplossingen zijn al meerdere keren aangeboden aan de gemeente, maar luisteren? Ho maar.

De gemeente doet trouwens niet helemaal niks. Soms strooien ze met rattengif. Maar ja, dan creperen de ratten van de pijn maar lopen ze eerst nog steeds rond. En als ze uiteindelijk wel dood gaan, dan komen er vliegen op af! Dan heb je dus geen ratten meer, maar wel vliegen. Wat een ellende.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml