'Haagse zakenbank strooit met miljoenenbonussen'
Binnenland

'Haagse zakenbank strooit met miljoenenbonussen'.

Ja joh, als we binnenkort naar de beurs gaan hebben we toch geld zat. De drie leden van de raad van bestuur van de Haagse zakenbank NIBC krijgen een zogeheten aanblijfbonus van meer dan een miljoen euro per persoon wanneer de bank de beursgang maakt.

Het Financieele Dagblad zocht dat voor u uit op basis van het prospectus van de bank. Topman Paulus de Wilt, financieel bestuurder Herman Dijkhuizen en risicobaas Reinout van Riel krijgen ieder een bonus van 180 procent van hun salaris. Dat betekent dat De Wilt een kleine 1,5 miljoen euro mag bijschrijven en zijn collega's bijna 1,1 miljoen euro.

We herinneren ons allemaal de rel die deze maand ontstond over de geplande salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers waar zoveel ophef over was dat zijn 'Eredivisie-salaris' geen doorgang vond. Een gevoelige discussie en dus is deze move van de bank wellicht niet zo handig.

Overigens wist u het waarschijnlijk niet, maar dit gegraai van bankiers is 'vrij normaal' en mag u volgens sommigen onder ons daarom eigenlijk niet vreemd vinden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →