'Haaien Florida kneiterstoned door gedumpte drugs'

'Haaien Florida kneiterstoned door gedumpte drugs' 

25 juli 2023 - 12:27

Regelmatig komt het voor dat drugssmokkelaars op hun route door de Caribische zee op een patrouille van de DEA stuiten en ja, wat moet je dan? De drugs overboord gooien natuurlijk! In de jacht op snel geld verdienen wil je immers niet opgepakt worden en jarenlang achter de tralies verdwijnen.

En dat heeft een - ongetwijfeld onbedoeld - neveneffect. Alle rotzooi wat de mensch in zee dumpt (en dat is nogal wat) wordt opgenomen door het zeeleven. Bijvoorbeeld door haaien. En dat geldt dus ook voor drugs als cocaïne. Vooral voor de kust van Florida - waar verschillende zeestromingen samenkomen - is dit een probleem.

Anders gezegd: de haaien die daar zwemmen zijn kneiterstoned. Volgens mariene biologen vertonen vooral hamerhaaien opmerkelijk gedrag. Normaal zijn ze mensenschuw (heel verstandig), maar nu zwommen ze naar duikers toe en maakten ze daarbij allerlei vreemde bewegingen. Eén hamerhaai tripte hem helemaal en zwom in vreemde cirkels rond een imaginair object.

Dat de haaien bovendien verslaafder zijn dan de gemiddelde junk in Amsterdam, bleek wel uit een experiment waarbij onderzoekers balen het water in gooiden die leken op hoe cocaïne verpakt wordt. Happen dat die beesten deden! Ze stimuleerden ook het effect van cocaïne op de dieren en zagen hen gekke dingen doen, zo zeggen ze in de documentaire getiteld Cocaine Sharks - niet te verwarren met de onlangs uitgebrachte film Cocaine Bear - die morgen wordt uitgezonden op Discovery.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml