Haarlemmers protesteren tegen komst vluchtelingen
Binnenland

Haarlemmers protesteren tegen komst vluchtelingen.

Bewoners aan en rond het Delftplein in Haarlem zijn het niet eens met de plannen van de gemeente voor het plaatsen van 160 containerwoningen op het plein. Zij vrezen overlast. 

Als het aan de gemeente licht komen er op het - nu nog groene - Delftplein (op foto) binnenkort containerwoningen te staan. Bewoners vrezen voor overlast. 

"Straks wonen hier 300 mensen die niks te doen hebben overdag. We zijn bang dat ze gaan rondhangen in de straat en de winkelcentra in de buurt", aldus Basjan Berkhout van het Actiecomité Delftplein Groen tegen NH. Een andere bewoner denkt zich onveilig te gaan voelen. "Als ik 's avonds mijn hondje moet uitlaten voel ik me gewoon niet prettig."

De gemeente zei eerst 80 woningen te willen plaatsen, maar verdubbelde dit aantal onlangs. "Ik vind dat niet eerlijk", aldus een bewoner. "Komen er volgende week nog meer bij?"

het comité roept bewoners op om aanstaande donderdag naar een commissievergadering te komen, waar het plan wordt besproken. De gemeente reageert dat er nog geen besluit is genomen, omdat de raad het plan nog moet goedkeuren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →