Hacker publiceert telefoonnummers Democraten
Tech

Hacker publiceert telefoonnummers Democraten.

Een hacker die zich Guccifer 2.0 noemt, heeft gisteren telefoonnummers en andere persoonlijke contactinformatie van leden van het Huis van Afgevaardigden van de Democratische Partij in de Verenigde Staten gelekt.

Zo publiceerde de hacker inloggegevens voor verschillende online databases en nieuwsnetwerken die door politici worden gebruikt. Ook interne memo's omtrent lokale verkiezingen zijn online gegooid. Het is niet de eerste keer dat de Democratische Partij wordt gehackt, zo meldt The Hill. Eerder publiceerde Guccifer 2.0 al een omvangrijke database met e-mails die de Democraten in een kwaad daglicht stelden.

Rusland

Beveiligingsexperts denken dat de Russische overheid achter zowel de hacker, als de hack zelf zit. Dit zouden zij doen om de Amerikaanse verkiezingen in november mogelijk te kunnen beïnvloeden en op deze manier de Republikein Donald Trump in het zadel te helpen.

Roemeen

Naar eigen zeggen is Guccifer 2.0 een Roemeen. De beveilingsexperts betwijfelen dit ten zeerste omdat Motherboard, dat met de hacker heeft gesproken, juist aangeeft dat Guccifer uitermate bedroefd Roemeens spreekt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →