Halal winkel moet zwijn & drank in schap
Raar

Halal winkel moet zwijn & drank in schap.

Een Parijse woningcorporatie dreigt de leaseovereenkomst met een islamitische supermarkt te beëindigen, tenzij de zaak alcohol en varkensvlees gaat verkopen. Volgens de letter van de lease moet de winkel namelijk een 'algemene voedingswarenzaak' zijn die 'de hele gemeenschap bedient'. Louter producten verkopen die Allah okay (halal) vindt is dus uit den boze, want sommige wijkgenoten houden best van een lap spek en een wijntje op z'n tijd.

De corporatie van stadsdeel Colombes is ontevreden met supermarkteigenaar Soulemane Yalcin omdat hij alleen klandizie van moslimhuize trekt met zijn assortiment, schrijft The Mail Online. Daarmee schendt Good Price de republikeinse beginselen van Frankrijk door een groep voorrang te geven, aldus de redenering van Colombes.

Vanuit het stadhuis klonk de wens om het assortiment te "diversifiëren" vanwege klachten uit de buurt. Zelfs de stadsdeelburgemeester is langsgekomen bij Yalcin om hem te bewegen zwijn en drank in zijn schappen te leggen. 

Yalcin zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Zijn winkel, zo claimt hij, voldoet slechts aan de wensen van klanten. Bovendien kampen zaken in de wijk die alcohol verkopen volgens hem met "veiligheidsproblemen".

In oktober komt de casus voor de Franse rechter. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →