Halsema gaat boetes nachtclubs toch niet innen

Halsema gaat boetes nachtclubs toch niet innen 

15 april 2022 - 13:24

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Femke Halsema ziet toch af van de boetes voor de nachtclubs die het op 12 februari hadden gewaagd om mee te doen aan De Nacht staat op. Dat doet ze "bij wijze van hoge uitzondering" vanwege de bijzondere omstandigheden waarin de nachtclubs verkeerden door de coronamaatregelen.

"De nachtclubs stonden al twee jaar achter in de rij bij versoepelingen en zijn zwaar geraakt door de coronamaatregelen, zowel financieel als mentaal", aldus Halsema. "Zij hebben de regels op de valreep van versoepeling overtreden met een symbolische actie om aandacht te vragen voor hun nijpende situatie."

Inderdaad, Halsema. Zoals u waarschijnlijk nog weet openden diverse clubs bij de protestactie de deuren, tegen de toen geldende coronamaatregelen in. Halsema had de eigenaren op voorhand gewaarschuwd dat als ze open zouden gaan, ze een dwangsom riskeerden en die kregen ze dan ook: na het protest liet de gemeente weten dat zeker 24 Amsterdamse clubs een boete van liefst 4.500 euro (!) konden verwachten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml