Halsema: 'Peter R. de Vries vecht voor zijn leven'

Halsema: 'Peter R. de Vries vecht voor zijn leven' 

06 juli 2021 - 23:20

Zoals u weet is Peter R. de Vries vanavond neergeschoten in Amsterdam. Femke Halsema gaf zojuist op de persconferentie van de lokale driehoek aan dat de misdaadjournalist zwaargewond is en momenteel vecht voor zijn leven. Ze sprak van een "brute, laffe" misdaad. En zo is het.

Volgens politiecommissaris Frank Paauw is De Vries door een schutter van dichtbij neergeschoten (mogelijk dus met liefst 5 kogels). Hij gaf verder aan dat door getuigen ter plaatse de politie snel zicht kreeg op een mogelijke vluchtauto. Deze auto is op de A4 staande gehouden, aldus Paauw. Twee verdachten zijn gearresteerd. De mogelijke schutter zit daarbij (goed zo!). Een derde verdachte is aangehouden op "een locatie in Amsterdam", aldus de korpschef.

Verder werd op de persconferentie vooral aangegeven dat de boel momenteel nog onderzocht wordt en wordt iedereeen die in het bezit is van beeldmateriaal van deze laffe daad, verzocht om dit dan vooral niet op Twitter te zetten maar te delen met de politie.

Over of de misdaadverslaggever werd beveiligd (of andere journalisten moeten worden beveiligd), werden geen mededelingen gedaan.

Reactie Rutte

Ook Mark Rutte (en Grapperhaus) gaven een reactie: de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries is een aanslag op de vrije journalistiek, zei Rutte. Zijn gedachten gaan uit naar De Vries en zijn geliefden. "We hopen vurig, we bidden, dat hij de aanslag overleeft", zei de minister-president. Hij noemde de schietpartij "schokkend en niet te bevatten".

Grapperhaus op zijn beurt gaf aan dat de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries onze samenleving "beschadigt".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml