Halsema vindt zichzelf bijna perfect: ‘Geen fouten gemaakt’ 

29 juni 2023 - 13:24

Gek genoeg moet Rutger, in Taxi Castricum, Femke Halsema ophalen in Den Haag: “Je wil niet dat ik hier te lang in mijn eentje rondloop”. Komt ze af en toe haar stad toch nog uit. Gelukkig gaan ze wel met piepende banden terug naar onze hoofdstad. Al twijfelt ze wel even aan de rijstijl van Rutger: “Je gaat zelf rijden. Uhm wanneer heb jij je rijbewijs gehaald?”

Halsema is nu vijf jaar burgemeester van Amsterdam en heeft daarbij flink wat offers moeten doen. Mensen zijn vaak boos en dat leidt tot bedreigingen en intimidaties: “Ik heb één keertje 600 hooligans voor mijn deur gehad. Die stonden allemaal te schreeuwen: ‘Halsema … hoer’. Dat vond ik echt niet leuk”. Ze vindt het vooral erg voor haar kinderen die op dat moment ook thuis waren. Heel soms gaat ze in gesprek met een bedreiger: “Op het moment dat je tegenover ze zit hebben ze allemaal spijt. Vinden ze het eigenlijk heel erg allemaal wat ze hebben gedaan. Dit soort bedreigingen leidt niet tot gevoel van angst”. Maar het gevolg is wel dat er af en toe iemand op gepaste afstand achter haar fietst als ze door de stad sjeest op haar stalen ros.

In de afgelopen vijf jaar heeft Halsema natuurlijk niet alles perfect gedaan. Maar op de vraag wat haar grootste fout was blijft het angstvallig stil. Nadat de seconden pijnlijk doorlopen en Rutger nog even zijn keel schraapt komt het antwoord: “Ik kan niet zeggen dat ik geen fouten heb gemaakt hè?” Ach ja iedereen heeft zo z’n zwakte punt, en van de burgemeester is dit er dan misschien één.

Klik hier om de hele aflevering terug te kijken!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml