Hamasvriend Erdogan steunt Palestijnse broeders 

01 april 2018 - 10:09

De Turkse president en terreurvriend, want helpt Hamas - een radicaal-islamitische groepering die door lidstaten van de Europese Unie als terroristen worden gezien en daarom op de Europese terrorismelijst zijn geplaatst - Recep Tayyip Erdogan is woedend op Israël.

Volgens de Öppërtürk zijn de Israel Defense Forces (IDF) bezig aan een "moordpartij" in de Gazastrook. In de afgelopen dagen sneuvelden zeventien Palestijnen en raakten meer dan 1.300 mensen gewond in het gebied, waar zo'n 30.000 deelnemers een zogenaamde 'Mars van de terugkeer houden.

"Alleen geschoten op Palestijnen die grens aanvielen"

IDF-woordvoerder Ronen Marelis over de doden: "Op elke plek trachtten Palestijnen de door ons aangegeven te bewaren afstand tot de grens (700 meter red.) te overschrijden. We hebben slechts geschoten op hen die een poging waagden de grens aan te vallen."

Gisteren nog werden twee Palestijnen, die uit het niets op het Israëlische leger begonnen te vuren, door het leger doodgeschoten. Hamas krijgt veel kritiek omdat het kinderen naar de frontlinie zou sturen om te participeren in de gevechten.

Niettemin heeft Erdogan zijn achterban verteld wat zij graag willen horen, namelijk dat Turkije "zijn Palestijnse broeders in hun rechtmatige wens tot het einde toe zal steunen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie