Kortpittige BOA beboet goochelaar, krijgt gesprek
Raar

Kortpittige BOA beboet goochelaar, krijgt gesprek.

Wie het simpelweg aan kwaliteiten ontbeert politieagent te worden, maar toch graag iets van autoriteit wil uitstralen, wordt buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Een dergelijke functie houdt dus onder meer in: controleren op hondenpoep, met je klauwen graaien in andermans afval in de hoop adresgegevens te vinden en aasgieren op parkeerboetes. Sinds kort is daar nog een hoogstandje bijgekomen: het beboeten van goochelaars die een ballon op de grond laten vallen. Klinkt alsof je het dan écht gemaakt hebt in het leven.

Wij vragen ons dan ook oprecht af hoe de nepagentjes hun dagelijkse werkzaamheden met trots 's-avonds bij het eten aan het nageslacht presenteren, of hoe zij hun functie zonder schaamte op een verjaardagsfeestje aan het gezelschap uitleggen. Maar goed, wij kunnen ons eigenlijk überhaupt niet voorstellen dat zulke mensen op verjaardagsfeestjes worden uitgenodigd.

Op Dumpert verscheen deze week een video waarin goochelaar Martijn Priemis een ballon opblies, deze uit elkaar liet knallen en de ballonresten op de grond liet vallen. Kan gebeuren lijkt ons. Vervuiling, oordeelde de handhaver in kwestie. En dus kreeg de olijke magiër, ondanks dat hij de ballonresten netjes opraapte, een boete van 140 euro aangesmeerd. Weer een topverhaal voor bij het avondeten.

Tijd voor een goed gesprek

De gemeente Amsterdam is niet gelukkig met het opgedoken filmpje de werkwijze van de kortpittige opsporingsambtenaar en heeft een 'goed gesprek' voorgesteld met zowel de opsporingsambtenaar, als de goochelaar. Een woordvoerder van de afdeling Handhaving en Toezicht is erop gebrand het incident "goed en zorgvuldig" af te handelen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →