Handig: '2.550 vliegtickets voor uitgezette asielzoekers geannuleerd'

Handig: '2.550 vliegtickets voor uitgezette asielzoekers geannuleerd' 

07 februari 2023 - 11:42

Het systeem werkt weer lekker, maar niet heus. Uit jaarcijfers  van de Dienst Terugkeer & Vertrek blijkt dat afgelopen jaar (op papier) 8600 afgewezen asielzoekers uit Nederland vertrokken, minder dan in de jaren daarvoor. Van de helft van hen is ook niet zeker dat ze ons land ook echt verlaten hebben.

Zij vertrokken namelijk ‘zonder toezicht’. Onder hen zijn veel afgewezen Marokkanen en Algerijnen, die kampen met ‘verslavingen’ en ‘psychische aandoeningen’ en overlast veroorzaken. Ook moesten meer dan vierhonderd Syrische asielzoekers Nederland verlaten. Zij hoefden niet terug naar Syrië, maar gingen naar een ander land binnen Fort Europa.

Dan kunnen we de terugkeer van afgewezen asielzoekers wel een speerpunt van de Europese regeringsleiders maken, maar het werkt voor geen meter. Gevolg: de Nederlandse staat moest vorig jaar vele honderden al geboekte vliegtuigstoelen voor afgewezen asielzoekers annuleren omdat de vreemdeling toch niet kon worden uitgezet. In 2022 werden in totaal 4780 vliegtickets geboekt om afgewezen asielzoekers terug te vliegen naar hun land van herkomst. Maar ruim 2550 van die tickets moesten weer worden geannuleerd.

Komt allemaal omdat de afgewezen asielzoeker al ‘met onbestemde bestemming was vertrokken’ of omdat de vreemdeling een coronatest weigerde ‘waardoor de reis niet door kon gaan’, meldt het AD.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml