Handig: Statushouders opleiden tot vrachtwagenchauffeur
Binnenland

Handig: Statushouders opleiden tot vrachtwagenchauffeur.

Lekker bezig, jongens van Bentvelzen Transport in Alphen aan den Rijn. Vanwege een nijpend tekort aan personeel je heil zoeken in statushouders om die op te leiden tot professioneel vrachtwagenchauffeur. 

Heerlijk idee, zo kunnen ze hun achtergebleven strijdmakkers gewoon helemaal zelf gaan oppikken goed integreren in de Nederlandse maatschappij. Niets dan lof, louter positiviteit.

De firma heeft samen met werkbedrijf Rijnvicus, een samenvoeging van de Sociale Werkvoorziening Alphen aan den Rijn, het Werkgeversservicepunt en het re-integratieteam van de gemeente Alphen aan den Rijn, een opleidingsplan opgesteld voor deze statushouders.

Het gaat daarbij om een pilot. Na de taaltrainingen beginnen de kandidaten met theorielessen voor het chauffeursdiploma en rijbewijs C en E. Als alles naar plan verloopt, zullen de eerste deelnemers in de eerste helft van 2019 voor Bentvelzen op de weg gaan.

Directeur Peter Bentvelzen is laaiend enthousiast over zijn zelf bedachte plan: "Met de statushouders boren we een nieuwe doelgroep aan van zeer serieuze en gemotiveerde kandidaten."

Alle artikelen geladen. Overzicht →