Hans Spekman hitst mensen op tegen Baudet en Wilders
Binnenland

Hans Spekman hitst mensen op tegen Baudet en Wilders.

PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman heeft zaterdag in het radioprogramma* 'Kamerbreed' alle driehonderd vaste luisteraars opgehitst tegen Thierry Baudet (FvD) en Geert Wilders (PVV). Spekman probeerde de twee rechtse politici te demoniseren door te beweren dat ze "mensen hebben opgehitst tegen Ahmed Marcouch (PvdA) als nieuwe burgemeester van Arnhem".

Vrijdag werd de installatie van Marcouch als burgemeester van Arnhem verstoord door onder andere actievoerders van Pegida. Dit is, volgens Spekman (van de PvdA, een partijd die nauwelijks nog zetels in de Tweede kamer heeft), allemaal de schuld van Wilders en Baudet.

Spekman (van de PvdA, een partij die bij de laatste verkiezingen totaal werd weggevaagd), hitste de radioluisteraars (66 jaar en ouder) nog meer tegen Wilders en Baudet op door te roeptoeteren dat "het ophitsen door Wilders en Baudet steeds extremer is geworden" en dat de twee "elkaar proberen te overschreeuwen".

Wat is 'ophitsen'? Een goed voorbeeld van 'ophitsen' is wat Pim Fortuyn begin deze eeuw overkwam. Door linkse media en linkse politici, inclusief PvdA-politici, werd Fortuyn net zo lang weggezet als 'gevaar' of 'nieuwe Hitler' tot een GroenLinks-lid besloot het 'buitengewoon minderwaardige mens' Fortuyn om te leggen.

* = Een radio is een stokoud medium dat heel vroeger, ver voor de tijd van internet, onderdeel was van het links georienteerde propagandamonopolie der publieke omroepen. Een radio is een soort analoog doosje waar alleen geluid uitkomt, geen beeld, en het kent nul interactieve mogelijkheden. Tegenwoordig luisteren alleen mensen van 66 jaar en ouder of vrachtwagenschaffeurs nog naar deze zogenaamde 'radio'. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →