Upd: Advocaat Howick en Lili begint nieuwe procedure
Binnenland

Upd: Advocaat Howick en Lili begint nieuwe procedure.

Gisterenavond schoof Kinderombudsman Margrite Kalverboer aan bij Jeroen Pauw, om te babbelen over  de situatie van Howick en Lili. Volgers Kalverboer schendt Nederland 'fundamentele kinderrrechten' met de uitzetting van de twee. 

Kalverboer komt tot die conclusie nadat zij heeft vastgesteld dat de Armeense kinderen in een tehuis terechtkomen, omdat moeder Armina wél kinderen kan maken maar er niet voor schijnt te kunnen zorgen.

De Kinderombudsman probeerde Mark Harbers ook nog op te zadelen met een schuldgevoel, door te vertellen dat er "een zware verantwoordelijkheid rust op zijn schouders als hij overgaat tot uitzetting."

Staatssecretaris Mark Harbers heeft besloten niets te doen met  het verhaal van Kalverboer. Hij wijst op de uitspraak van de Raad van State waarin alle aspecten zijn meegenomen, inclusief de kinderrechten.

Update 12.45 uur: De advocaat van de twee kinderen begint één dag voor de uitzetting ineens een nieuwe procedure. Het gaat om een voorlopige voorziening bij de rechtbank in Amsterdam. Het verzoek ligt nu ter beoordeling bij de rechter en de griffier. Het is nog niet bekend of er een zitting komt.

Volgens Flip Schüler gaat het psychisch niet zo goed met moeder Armina en is uitzetting om die reden ongewenst.

Alle artikelen geladen. Overzicht →